Recept

Phat gra pow Med extra Gong

Tillagning

Fräs av i het panna eller wok.
2 matskedar vegetabilisk olja
150 gram malet fläsk eller mald kyckling
4-5 heta chilies hackade mortlade tillsammans med 5-6 hackade vitlöksklyftor
¼ tesked finhackad galangal
2 msk lök, skivad (valfritt)

Tillsätt

2 msk röd / gul paprika skivad
½ kopp färskt thai basilika
1 tsk fisksås
1 tesked mörk söt sojasås
2 tsk ostronsås
1 tesked socker
¼ kopp vatten

Extra Gong tillägg
 
Rosta nötterna i varm panna snabbt, sänk värmen och tillsätt Gong Coffee lättrostade bönor och socker.
Kandera utan att bränna sockret.
1 dl jordnötter
2 msk lätt  krossade Gong bönor
4 msk palmsocker (alt. råsocker)

Sticky Ribbs av Gong

Tillagning

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka lök och vitlök. Stek till gyllenbrun. Bränn ej vitlöken!
Tillsätt socker, chilli, korrianderfrön, fänkålsfrön samt Gong Coffee mörkrost böna (mortlad). Stek till sockret har smält ner, men
var försiktig så sockret inte bränns. Tillsätt därefter Ketchup, soja och smaka av med salt och peppar. reducera på medelvärme i ca 10min
Häll såsen över dina ribs som ligger i en ugnsfast form. Täck med folie och sätt in i ugnen i 2 timmar. Efter 2 timmar tar du av foliet
och höjer värmen till 180 grader i ca 30 min.
 
Ingredienser

1 lök
4 vitlök
2 teskedar olivolja
1 tsk chillifalkes
1 tsk korrianderfrön
2 tsk lätt krossade Gong bönor
1 tesked fänkålsfrön
110g råsocker
600g tomat ketchup
110ml mörk sojasås
1kg spare ribs
Salt and pepper

Gongbollar!

Tillagning

Smält smöret och bryn det lätt. salta lätt
Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, kaffe och smöret.
Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, men inte för mycket.


Ingredienser

100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl havregryn
3 msk kallt Gong mörkrost mocca.

Om du vill addera extra Gong samk, smält 2dl strösocker, 1dl vatten och lite pressad citrondsaft, addera
mortlad Gong lättrost. Smält till en karamell och bred ut på bakplåtspapper och låt svalna.
Krossa och blanda kokos. Rulla dina Gong bollar och njut!

Gong moccamousse

Tillagning

Börja med att mixa nötterna i en matberedare.
Tillsätt fet grädde, Gong Coffee mörkrost mocca, vanilj och kakao och fortsätt mixa till en tjock massa.
Fyll upp i fyra små koppar. Riv ev lite mörk choklad på toppen och garnera med en kaffeböna.
Ingredienser.
 
150 gram cashewnötter (eller pumpakärnor för allergiker)
1,5 dl vispgrädde (alt. havregrädde)
3 msk Gong mörkrost mocca, kallt
1 tsk vaniljextrakt (alt. vaniljpulver)
2 msk kakao
 
Servera med en Gong Coffee mellanrost, gärna nyrostad, mocca.

 

Gongs Sticky rice delux

Tillagning

Börja med att lägga 3dl sticky rice blöt över natten, har du brottom så lägg riset i varmt vatten och låt
svalna i 2 timmar. skölj risen minst 2ggr. Lägg riset i en bambukorg eller annan typ av ångkorg och lägg
över lätt kokande vatten. Lägg ett lock på. Vänd riset minst en gång men gärna flera gånger för jämnare tillagning.
Tryck ut riset i en glas- eller keramikform. Blanda ihop florsocker och kokosmjölk med lite salt. Smaka
av och hitta rätt mängt salt för dig. Häll över riset innan det svalnar och låt riset så och suga upp vätskan.

Ingredienser

3dl sticky rice.
450ml kokosmjölk
1,5dl strösocker
2tsk salt (efter behag)
Gong delux täcke
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten efter instruktion. Vispa äggulor och florsocker poröst.
tillsätt ner limeskal.  Hette upp limesaften i en kastrul tillsammans med Gong Blossom, sila ur.
Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften.  Låt svalna till simmig lag.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispgrädden fluffig.
Rör ner gelatinlösningen i äggulorna (inte för kalla), blanda i grädden och sist äggvitorna.
Fördela moussen i vackra glas. Ställ dem kallt för att stelna, 2–3 tim eller över natten. Garnera med tunt skivad lime.

4 gelatinblad
2 ägg delade i gulor och vitor
1 dl florsocker
Cest och saft av 1 1/2 limefrukt
ca 2 dl vispgrädde
4msk Gong Blossom

Bred ut moussen på en komprimerad bas av sticky rice, gärna i ett serveringsglas. Garnera.
 
Garnering:
Gong Blossom
Limeskivor

 

Gong pannacotta

Tillagning

Koka upp mjölk, grädde och kaffebönor. Kyl ner. Låt stå ca 2 timmar i kylen. Värm till ljummet och sila av.
Smält vit choklad 200g samt 4 blötlagda gelatinblad.Blanda väl och häll sedan upp i små serveringsglas.
Ställ på kylning i god tid innan servering, minst 3 timmar. Toppa med en Gong Coffee sås
gjord på 1 dl florsocker och ½ dl stark Gong mörkrost.

Ingredienser
 
2 dl mjölk
4 dl grädde
75g Gong Coffee mallanrost hela böna.
200 g vit choklad
4 gelatinblad